Олена Зеленска посочи, че изпитанията, през които хората  и страната

...
Олена Зеленска посочи, че изпитанията, през които хората  и страната
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Украинците са готови да живеят без ток 2-3 години, само с надеждата за членство в ЕС

Олена Зеленска уточни, че тестванията, през които хората  и страната й са минали, са ужасни, поради множеството жертви и опустошения. Тя сподели, че прекъсването на тока не е " най-лошото нещо, което се е случило ", тъй като все пак се пробват да намерят излаз от тази обстановка: " ставаме изобретателни, опитваме се да вършим всички значими неща, до момента в който е ярко. Когато има светлина, не отлагаме нищо за по-късно. “

 

Зеленска сподели, че при провеждането на социологическо изследване, над 90% от украинците са показали, че са подготвени да изтърпят 2-3 години без светлина и топлота, в случай че знаят, че пред страната им има вероятност за приемането й в Европейски Съюз: " Те желаят да бъдат равни в това европейско семейство. Знаем за какво - в името на успеха, в името на достолепието, поради обстоятелството, че това демократично семейство ни чака и ние желаеме да бъдем в него наедно с другите. "

 

Освен мощ първата дама на Украйна означи, че всички в страната се надяват да не се наложи да устоят две или три години: " Мисля, че всички се надяваме това да не се случи. Всички ние в действителност се надяваме, че това ще свърши. Знаеш ли, елементарно е да пробягаш маратон, когато знаеш какъв брой благи е. Ние, за жалост, не знаем какъв брой километра имаме, с цел да пресметнем силите си. Сложно е. Понякога е доста мъчно, само че по-късно има нови страсти, които ни оказват помощ да издържим. “

 

На 25-ти ноември Укренерго заяви, че енергийната система към този момент е минала най-трудния стадий след масираната офанзива на Руската федерация от 23-ти ноември. Всички зони са захранени, електроенергийната система още веднъж е обвързвана с електроенергийната система на Европейския съюз, напомня Агенция " Фокус ".

 

И трите атомни електроцентрали, ситуирани на неокупираната територия, работят. След 1-2 дни те ще доближат естествения си плануван потенциал и се чака да бъде допустимо прехвърлянето на потребителите от  аварийни графици към планувани графици, обявиха от Укренерго.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР